Tortillas de patatas…

12 maart 2007 008

Eenmaal thuis warende ergernissen ook weer snel verdwenen. Toch maar iets eetbaars maken. Paul heeft nog steeds niet veel zin in eten, iets heel simpels dan maar. Nog even bij de plaatselijke AH langslopend zag ik dat het BIO-Week of zoiets is bij onze grootgrutter. Ik kocht wat bio-aardappelschijfjes, een halfje BIO-Brood en een nieuwe strippenkaart voor weer nieuwe busavonturen.
Thuis keek ik vertwijfeld naar die aardappelschijfjes, waarom niet een zak hele aardappelen gekocht?
Juist, het leek makkelijk, van die voorverpakte schijfjes, alsof het zo vanzelf iets moois wordt in de pan.

Onzin dus, ik had net zo goed een zak aardappelen kunnen kopen, schillen en in schijfjes snijden, dat kost eigenlijk maar een paar minuutjes!

Tortilla dan maar, voor vier personen:

450 gram bio aardappelschijfjes (rauw) Of gewoon een paar aardappelen schillen en in schijfjes snijden.
3 eetlepels olijfolie
1 ui en 2 teentje knoflook, zeer fijngehakt
wat verse peterselie (plat natuurlijk)
5 eieren
peper, zout

Doe de olie in een platte (gietijzeren) pan en schik de schijfjes aardappel erin.
Smoor de aardappelschijfjes, de ui en knoflook heel zachtjes gaar. Niet bakken of bruinen, alleen zachtjes garen. (Doe een deksel op de pan.)

Na ongeveer 15 á 20 minuten zijn de aardappelen gaar. Schep ze uit de pan.
Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier en giet er dan 1 flinke lepel olijfolie in.
Kluts de eieren met wat peper en zout en voeg de aardappelschijfjes erbij.
Laat het ei-aardappelmengsel voorzichtig in de pan glijden en laat het geheel zachtjes bakken tot het ei aan de bovenkant gestold is.
Draai de ommelet nu om: neem een grote deksel waar de ommelet op past, laat hem erop glijden en draai, in één keer de ommelet, omgekeerd, vanaf de deksel terug in de pan.
Laat nog héél even bakken, en klaar…

12 maart 2007 009

Wij aten er een flinke salade van groene sla en tomaatjes bij.
Espresso toe.
Voor mij een glas Domini, Douro doc 2003 uit Portugal.
Een goede combinatie.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *