Maccheroncini met kappertjes en tomaat…

15 maart 2007 003

Gisteren aten we maccheroncini, een gedroogde pasta, een soort macaroni maar dan net zo lang als spaghetti. Ik schreef al eerder dat Barilla voor ons een van de favorite merken voor gedroogde pasta is. Ook deze pasta was van het merk Barilla . Soms experimenteer ik wat met afwijkende vormen pasta. Dit was er één van. De kooktijd is 8 minuten.

Maccheroncini met tomaatjes, kappertjes en worst.
Voor vier personen;
2 sausijsjes
3 teentjes knoflook
olijfolie
1 klein blikje pomodorini
1 eetlepel kappertjes
1 bolletje mozzarella in stukjes gesneden
wat oregano, vers gehakte basilicum, peper en zout
Parmezaanse kaas

Braad de sausijsje zachtje gaar en snijd ze in grove stukken.
Maak en tomatensaus van de olie, tomaatjes, knoflook, de kappertjes en de kruiden.
Kook de maccheroncini beetgaar, giet ze af. Schik de pasta in een ovenschotel en roer de saus erdoor.
Voeg de worst en de mozzarella erbij, strooi er nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas over en zet de schotel tien minuutjes in een voorverwarmde oven.
Vooraf een frisse salade.
Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *