Codornices a la bilbaina, ofwel kwartels met peterselie en knoflook…

1 april 2007 042
Zoals beloofd vandaag een lunch met kwartels. Een heerlijk recept uit een Spaans – Portugees kookboek dat ik onlangs kocht. Als wij in Luxemburg zijn eten we vaak in het Portugese restaurant Ribatejo. Een van mijn favoriete gerechten op de kaart is gegrilde kwartel. Ik maak ze thuis niet vaak klaar omdat ze hier bijna nergens te koop zijn. Deze kwartels kocht ik in België (gewoon panklaar).
Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.
Reken per persoon op één kwartel voor een lunch of twee als avondmaaltijd.
Ik had helaas maar twee vogeltjes gekocht, ze smaakten naar méér!

Voor twee kwartels:
1 eetlepel olijfolie
2 kwartels, op de rug doormidden gespleten
2 eetlepels boter
3 eetlepels broodkruim
2 teentjes knoflook
3 eetlepels versgehakte platte peterselie

Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes helemaal bruin en gaar, ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar.

Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. doe er de knoflook en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden.
Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.
Wij aten er een beetje saffraanrijst bij.
We dronken een glas eenvoudige Spaanse rosé.

Een mooie lunch, aan te bevelen voor de paasdagen!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *