Lamsschouder met knoflook en rozemarijn…

pasen 006

Ons Paasmenu bestond vandaag uit een in de oven gebraden lamsschouder met
veel rozemarijn en knoflook. We aten er nieuwe aardappeltjes met tomaat en safraan bij en biologische grotchampignons.
Daarna een stukje
kaas.
Aardbeien met room.
Espresso toe.

Lamsschouder voor vier personen;
Een lamsschouder van ongeveer 1 1/2 kilo,
op een aantal plaatsen inkerven, in de openingen een teentje knoflook stoppen
met een plukje verse rozemarijn en het vlees met zeezout inwrijven.
Verwarm
wat olijfolie in een braadslede en bak het vlees rondom bruin.
Voor wie
durft, even flamberen met een scheut cognac, armagnac of calvados en dan
afblussen met een glas witte wijn.

Zet de braadslede daarna in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Draai na
een half uur de temperatuur terug tot 160 graden en laat het vlees langzaam
garen. Voeg na ongeveer een uur een handvol knoflookteentjes toe. Bedruip het
vlees regelmatig met het braadvocht.
Laat het lam zo ongeveer 2 uur in de
oven garen.
Haal het vlees uit de oven, laat het even rusten.
Maak
intussen de saus. Giet het braadvocht, mét de knoflook door een zeef en druk de
teentjes knoflook fijn. De knoflookpulp doe je terug in de saus. Giet er nog wat
room bij en klop goed op met een garde.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *