Het stond eigenlijk gisteren al op het programma, maar
vandaag was het dan zo ver. Het openen van het blikje pens.
Ellen wilde iets
snels eten, dus kocht ik voor haar een biefstuk. Verder at ze sla en gebakken
aardappeltjes. Voor mij dus de pens.
Ik heb het blikje open gedraaid en de inhoud in een steelpannetje verwarmd.
Daarna de schotel over geschept in een metalen schuitje, de foto heeft zo zijn
eigen eisen.
De inhoud bestond uit varkensmaag, varkenspoot, uien, tomaten en
kruiderij.
Het blijft altijd gokken met pens, ook mij heeft de geur wel eens
dermate tegen gestaan dat ik het gerecht liet voor wat het was.
Niets van
dat alles. Het gerecht rook lekker. Het vlees had zeker de tien uren getrokken,
die de producent pretendeerde nodig te hebben voor het garen van de pens. De
smaak was mild, maar vol. Het bleef wel vlees uit een blikje. Ik at er sla en
goed brood bij.
Voor al mijn vrienden en vriendinnen uit de buurt van La
Salvetat: bezoek die Cabrol de Salvetat en sla er je fijne
vleeswaar in. Ik wil je wel een boodschappenbriefje mee geven.
© paul