Asperges, pasta en zalm…

19 april 2007 012

Het is deze week een beetje een rommeltje hier in huis, te laat, te vroeg
gegeten, geen tijd om een stukje te schrijven,… kortom gedoe.
Vanavond is
het voor mij alweer “Feierabend”, tijd genoeg om eens te bedenken wat ik
allemaal in dit weekende ga doen, ga schrijven, ga koken. Morgen dus maar eens
beginnen met nog wat achterstallig onderhoud van ons Luxemburgse weekende.

Vandaag een simpele, snel-klaar maaltijd; aspergestukjes met gerookte zalm en
pasta.
Voor 2 personen
400 gram asperges (ik koop dan “stukjes”, prima om
te verwerken in dit soort gerechten)
150 gram gerookte zalm in reepjes
1
uitje, fijgesnipperd
1 kopje room
1 klontje boter
Spaghetti

Fruit de ui in de boter even aan, voeg de room erbij en peper en zout. Laar
zo even stoven.
kook intussen de aspergestukjes beetgaar en giet ze
af.
kook de pasta al dente en giet af.

Schik de pasta in een mooie schaal, giet er het room-ui mengsel over en
verdeel de zalm en aspergestukjes over de pasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *