Geep in witte wijnsaus…

28 mei 017

Vanavond aten we geep, een mooie vis die je niet vaak op de markt ziet. In mei en juni kom je ze wel eens tegen. Geep is een lange slanke vis met als bijzonder kenmerk gifgroene graten. Het klinkt wat afschrikwekkend en ziet er voor sommige mensen ook oneetbaar, uit die groene graten. Niets van aantrekken, gewoon proberen die geep. Smakelijke vis is het, maar het grote aantal kleine vlimmen maakt hem minder geliefd. Laat de vishandelaar de geep schoonmaken en eventueel in moten verdelen. Stukken van ongeveer 10 cm.

geep graatje

Voor twee personen twee van deze mooie vissen. Schoongemaakt en in stukken van 10 cm gesneden
2 eetlepels olijfolie
4 lenteuitjes met wat groen
bloem
peper, zout
6 verse salieblaadjes
1 fliink glas witte wijn

Wentel de vismoten door de bloem en bak ze even aan in de olijfolie.
Voeg de uitjes toe en de salieblaadjes. Maal wat peper en zeezout over de vis, schenk de witte wijn erover en laat zo ongeveer 15 minuten stoven.
Wij aten er vanavond een salade bij en risotto met verse tuinkruiden.

De wijn die ik gebruikte was wel bijzonder. Paul had vanmiddag zin in een glas wijn en maakte een fles Arbois, Chateau Bethanie 2004 open. Een witte wijn uit de Jura. Ik gebruikte een glas bij de geep en het was een prachtige combinatie!

We aten een stukje kaas toe; Tomme de Savoie en ook daarbij kon deze wijn zich prima voegen.
Espresso toe.
© ellen

One thought on “Geep in witte wijnsaus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *