Het is hier de hele dag al om te stikken zo warm, benauwd. Vanmorgen bedacht ik dat we wat vlees op de barbeque konden roosteren maar in de loop van de middag begonnen er steeds meer dreigende onweerswolken te komen. Om niet het risiko te lopen halverwege de maaltijd naar binnen te moeten vluchten heb ik het vlees gewoon op de elektrische gril binnen klaargemaakt. Het was bijna helemaal donker toen we gingen eten maar er is nog steeds geen drup water gevallen. Jammer, maar gewoon elektrisch grillen gaat ook prima.
Ik had een mooie tweepersoons entrecote gekocht. Een uurtje voor het grillen uit de koelkast gehaald en even gemarineerd in wat goede olijfolie met wat gedroogde oregano en grofgemalen zwarte peper en zeezout.
Ik had ook nog een paar lamsworstjes vanmorgen al uit de diepvries gehaald en langzaam laten ontdooien in de koelkast.
Bij het vlees maakte ik een Italiaanse tomatensaus;
1 eetlepel olijfolie
50 gram spek in kleine blokjes
2 klein uitje en vier teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 blik kleine tomaatjes of stukjes tomaat
een scheut rode wijn ( ik gebruikte vandaag de Madiran)
1 eetlepel tripio tomatenpuree (driedubbel geconcentreerd)
peper, zeezout en wat gedroogde oregano
1 eetlepel kappertjes
6 zwarte olijven
Bak de ui, spek en knoflook even zachtjes aan in de olijfolie.
Voeg de tomatenstukjes toe en smoor even, doe er dan de tomatenpuree, oregano en wijn bij en laat het geheel zachtjes wat indikken. Breng op smaak met peper zout.
Strooi er de kappertjes en olijven over en laat de saus nog even sudderen
Een prima saus voor bij gegrild vlees.
Wij aten er gekookte nieuwe aardappeltjes bij met veel tuinkers en een komkommersalade.
Heerlijk zo’n nieuw aardappeltje met wat gezouten Belgische boter en een pluk tuinkers!
Een glas Madiran smaakte uitstekend bij het geheel.
Espresso toe.
© ellen