Gestoofde rucola…

 

19 augustus 2007 003

Ik kocht vrijdag op Bronlaak een flinke portie rucola. Ik had gedacht er een salade van te maken maar de rucola bleek bij nader inzien nogal grof. Dik blad en dikke stelen. Ik vind de groente dan niet meer zo lekker in een salade, een beetje stug. Ik heb de rucola vandaag grof gesneden en even gestoofd in olijfolie. Wij vonden het een prima alternatief;

Voor twee personen een flinke portie rucola grof gesneden
2 eetlepels goede olijfolie
1 teen knoflook in flinterdunne plakjes
2 eetlepels pijnpitten
Verwarm de olie en laat de knoflook even zachtjes smoren. Voeg de rucola toe en bak de groente om en om ongeveer 5 minuten.
Rooster de pijnpitjes even goudbruin roer ze door het groentenmengsel, dien snel op.

Wij aten er kip met paprika en tomaat bij en een aardappeltje in de schil gekookt.

Espresso toe.
@ ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *