Wij beleven een drukke week hier en het eerste wat dan wegvalt is verslag te doen van het eten. Eten klaarmaken en ervan genieten gaat vanzelf, maar er dan ook nog verslag van doen hier op het weblog, is soms net teveel.
De hamlapjes van gisteren wil ik toch wel even opschrijven, vooral omdat ik zelf het recept, ongeveer, wil bewaren.
Gewoon hamlapjes, wèl van bijzondere varkens, de Sumiranvarkens. Gewoon goed smakend varkensvlees dus.
Dit gerecht was vooral speciaal door de mosterd die ik gebruikte.
Ik gebruikte één van de soorten mosterd van Edmond Fallot die we deze vakantie kochten in Beaune; Moutarde de Dijon au miel et vinagre balsamique.
Een mooie, zachte mosterd. Pittig maar toch een mooie uitgebalanceerde ronde smaak.
Voor vier personen;
4 hamlapjes, bestrooien met peper en zout
klontje boter
1 kleine ui in ringen
1 glas witte wijn
1 kopje bouillon
2 eetlepels mosterd (als je geen moutarde au miel hebt zou je een theelepel honing kunnen toevoegen)
1 laurierblad
1 takje verse rozemarijn
wat peterselie
Braad de lapjes rondom bruin in de boter. Voeg de ui toe en braad die even mee. Blus af met de witte wijn. Voeg bouillon toe roer de mosterd door de saus. Dan de laurier en rozemarijn erbij doen en ongeveer een uurtje zachtjes laten stoven.
Strooi er voor het opdienen wat vers gehakte peterselie over.
Wij aten er bloemkool bij en Opperdoezer Ronde.
Een eenvoudige Chardonnay gaat hier goed bij.
En natuurlijk dronken we espresso toe.
@ ellen