Gebakken grote garnalen, met véél knoflook…

 

garnalen 003

Morgen komen er een aantal collega’s van Paul eten, een afscheidsdinertje, dus zijn we vandaag al druk in  de weer geweest met boodschappen doen en voorbereidingen.
Natuurlijk even naar de markt in Helmond, verse vis, mooie groeten, vlees bij de Turkse slager en meteen voor vanavond een paar van die heerlijke verse grote garnalen gekocht voor vandaag.

Voor een voorgerecht voor 4 personen ongeveer 500 gram grote rauwe garnalen
2 teentjes knoflook
een bosje platte peterselie, fijngehakt
wat olie
Verwarm de olie in een grote platte pan en bak daarin de garnalen heel snel rondom roze. Ze zijn erg snel gaar. (Laat ze niet te lang bakken dan worden ze taai.)
Strooi op het laatste moment wat heel fijngehakte knoflook en peterselie over.
Dien op met een paar schijfjes citroen en eventueel wat mayonaise.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *