Schouderkarbonaden met Noilly prat…

 

prei en schouderkarbonaden 005

Het was even stil hier op het weblog maar we waren heel druk met van alles en nog wat. Morgen vier ik mijn verjaardag dus moesten er gisteren al veel boodschappen gedaan worden. Het vlees van de Sumiranvarkens was op, dus gingen we naar Heusden om inkopen te doen. Vervolgens stonden we
1 1/2 uur in een rare file, ook dat kan tussen twee dorpen wel eens gebeuren. Daarna een bezoekje aan Jan mèt bokbierproeverij, dat werd natuurlijk laat! Gijs nogmaals bedankt voor het thuisbrengen van ons èn onze auto! Thuisgekomen nog wat bezoekers; De Keizer van Monera en de Jongste Bediende, die lusten ook nog wel een glas bokbier! Zo kwam er  van schrijven niets meer terecht. We aten een paar gebakken eitjes en kropen voldaan te bed.

Vandaag schouderkarbonaden met een scheutje Noilly Prat.
Voor twee personen;
2 biologische schouderkarbonaden
boter
1 teentje knoflook
een flinke scheut Noilly Prat
250 ml room
een paar takjes rozemarijn
1 eetlepel groene peperkorrels op sap
eventueel wat bouillon

Bak het vlees om en om bruin en voeg de gehakte knoflook toe. Laat de knoflook even meesmoren en giet dan een flinke scheut Noilly Prat over het vlees. Doe de peperkorrels erbij.  Roer de aanbaksels los en giet de room erbij.
Voeg de rozemarijn toe en laat het vlees zo 40 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
@ ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *