Maccheroncini met lamsgehakt…

 

maccheroncini 004

Paul zou vandaag wat varkenslapjes uit de diepvries halen en dan zou ik daar een stoofpotje van maken. Om de een af andere reden heeft hij gehakt uit de diepvries gehaald. ( Ik denk zin in pasta) En het was ook nog lamsgehakt. Niets mis mee, maar niet zo geschikt om een echte Bolognesesaus mee te maken. Er was ook nog maccheroncini, een lange dikke macaronisoort. Het leek me een goed idee om er dan maar een ovenschotel van te maken.

Maak een saus van;
250 gram lamsgehakt
1 ui en twee teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
3 gedroogde pepertjes
1 klein blik tomaten
wat oregano, zout, en op het laatste wat verse basilicum.

Maak een bechamelsaus van
75 gram boter
70 gram bloem
7 dl melk.
Laat de saus even zachtjes doorkoken.

Giet de bechamel in een ovenschaal.
Kook de maccheroncini bijna gaar en giet ze af.
Schep op de bechamel een paar lepels gehakt/tomatensaus. Leg daarop de pasta en dek af met een laag gehakt/tomatensaus. Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet er een mooie groene salade bij.
En espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *