Gisteren was het Open Dag op onze opleiding. Mijn taak daarin was onze mediatheek te laten zien aan de toekomstige studenten. Altijd een gezellige dag. Aan Paul de taak om naar de markt te gaan en inkopen te doen. We hadden zin in vis. Paul kocht onder andere filets van roodbaars.
Een Mediterrane vis. Niet gefileerd hebben ze een zonnig kleurtje, mooie stevige filets. Ik besloot er een ovenschoteltje met saffraan van te maken.
Voor vier personen;
8 roodbaarsfilets
olijfolie
3 rijpe tomaten in grove stukken gesneden
1 sjalotje, fijngesneden, 1 flinke teen knoflook, ook fijngesneden
een plukje saffraan, hoeveelheid is moeilijk aan te geven. Soms is saffraan in papiertjes verpakt per portie, neem dan één hele portie.
1 glas witte wijn
1 eetlepel harissa (wij houden van pittig, je kunt ook wat minder nemen)
1 eetlepel kappertjes
vers gehakte koriander en platte peterselie
Verwarm de olie in een pan en smoor daarin het sjalotje en de knoflook glazig. Doe de tomaten erbij en laat ze even stoven.
Voeg dan de saffraan toe, de witte wijn, de harissa, de kappertjes en de groene kruiden.
Leg de filets in een ovenschaal en strooi er wat peper en zout over. Giet de saus erover en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Wij aten er wat witte rijst bij en een groene salade.
Natuurlijk espresso toe, met een stukje chocoladetaart ditmaal.
© ellen.