Bij de paksoy een Kantonees gerecht.
Voor vier personen;
450 gram runderbiefstuk, (ik gebruikte vandaag rosbief. Ik kocht een stuk en sneed dat in fijne plakjes)
1 eetlepel olie
1 rood pepertje, in fijne reepjes gesneden
2 theelepels sojasaus
2 theelepels rijstwijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena
3 eetlepels verse gemberwortel, heel fijn gesneden
2 theelepels olie
2 eetlepels bouillon
zout en peper
2 bosuitjes, schuin gesneden
Maak een mengsel van de sojasaus, het pepertje, rijstwijn, sesamolie en maizena en laat het vlees hierin 30 minuten marineren.
Stook de wok zeer heet. Giet de olie erin en laat die zo heet worden dat het begint te dampen. Schep het vlees uit de marinade en roerbak het ongeveer 2 minuten. Schep het vlees uit de wok. Maak de wok even schoon met keukenpapier. Giet er nu 2 theelepels olie in en bak daarin de gember heel even aan. Voeg de bouillon toe, breng verder op smaak met peper en zout en laat het mengsel even koken. Doe het vlees weer in de wok, strooi er de bosuitjes over en verwarm al roerend.
Wij aten er paksoy bij en witte rijst.
Na deze maaltijd zou je thee moeten drinken.
Wij niet!
Espresso toe!
© ellen.