Diner voor één persoon!

voor één persoon 002

Tja, het werd eigenlijk echt tijd voor een mooi nieuw recept, iets lekkers, iets nieuws, liefst met een hele perfecte foto…helaas.
De realiteit is vaak anders dan je je hebt voorgesteld. Zo ook hier op het Ministerie vandaag; Paul voelt zich helemaal niet lekker en wil eigenlijk niets eten (* !)
Ik heb de hele dag een studiedag gehad en wil vandaag wel iets ‘snel- en- makkelijk- te- maken’ eten. Hoe los je dat dan op?

Paul drinkt kruidenthee, neemt twee paracetamol en eet een droge boterham.

Dat vind ik niks, dus na even denken maar een klein dinertje voor mijzelf gemaakt. We hadden nog een paar lamskarbonaadjes in huis. Er waren ook nog gekookte aardappeltjes en er waren nog lekkere tomaten…
De aardappeltjes in stukjes gesneden en langzaam in zonnebloemolie gebakken. (ik keer ze om en om en wil ze dan allemaal mooi lichtbruin en knapperig)
Lamskarbonaadjes inwrijven met grof zout en snel om en om bakken in wat olie. In ongeveer vijf minuutjes zijn ze voor mij prima. Ik deed er nog twee grofgesneden teentjes knoflook bij en liet die aan de zijkant van de pan even meesmoren. Flink wat grofgemalen zwarte peper erover en wat verse koriander (was ook nog over).
Als groente twee mooie rijpe tomaten in plakken gesneden, wat zout en peper erover en een sliertje van de beste olijfolie.
Supersnel klaar en toch echt lekker!

En natuurlijk espresso toe, voor Paul nóg een kopje thee.
© ellen.

* als Paul niet wil eten is hij eigenlijk echt ziek, maar nachtdiensten zijn nooit zomaar ziek dus gaat hij gewoon werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *