Pasta met tonijn en tomaat, alwéér alleen eten!

 

pasta met tomaat en tonijn 005

Het is een rommelige bedoening in ons huishouden deze week. Gisteren had ik een etentje met ons team, vandaag was ik laat thuis en Paul moest bijna meteen daarna alweer naar zijn werk voor een vergadering. Niks gezellig samen eten dus. Jammer, maar soms is het niet anders.
Toch maar een hele snelle maaltijd gemaakt. Ik had honger gekregen van het reizen.

Ideaal is dan een snel bord pasta. Ik maakte spaghetti met tomaat en tonijn;

1 grote rijpe tomaat of een half blikje tomatenstukjes of, beter nog, pomedorinni
2 gedroogde pepertjes
1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
1 plak rauwe ham in stukjes gesneden
1 klein blikje tonijnstukjes
1 eetlepel kappertjes
wat verse peterselie
olijfolie

Smoor de stukjes ham, de pepertjes en het teentje knoflook even in de olie.  Dan de stukjes tomaat erbij doen en het geheel even zachtjes laten pruttelen. Voeg dan de tonijn aan het mengsel toe en de kappertjes.
Kook intussen de pasta al dente en giet ze af.
Schep de pasta door de saus en strooi er wat peterselie over.

Een zeer snelle maaltijd en met een ferme salade nog gezond genoeg ook. Ik had vandaag geen zin om ook nog salade te maken. Ik eet wel een paar mandarijnen, voor een keer moet dat goed genoeg zijn!
Wel een kopje espresso toe!

Nu doe ik het hele weekend niets meer, ik ga lekker op de bank liggen met een mooi boek.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *