Een snelle maaltijd vandaag, pasta, broccoli, worstjes, tomatensaus.
Ik wil vanavond nog een paar stukken gevulde speculaas bakken dus niet veel tijd aan het avondeten besteden.
Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel.
voor vier personen;
500 gram broccoli, in kleine roosjes verdelen en 3 minuten blancheren in kokend water. Dan uit het water scheppen en snel af laten koelen. Kook in hetzelfde water de pasta.
400 gram worstjes ( bijvoorbeeld kleine biologische sausijsjes) Even onder de gril.
Maak een saus van;
wat olijfolie
1 ui; fijngesneden, 1 teen knoflook; geplet en fijngesneden, 1 fijngesneden pepertje, wat gedroogde oregano
1 blik gepelde tomaten ( in blokjes)
zout en peper
Kook de pasta al dente en giet ze af. Giet er wat olijfolie over.
Schik de worstjes in een ovenschaal en doe de pasta erbij. Giet er de tomatensaus over en schik de broccoliroosjes erover. Leg er wat plakjes mozzarella tussen en zet de schaal 20 minuten in de oven op 175 graden.
© ellen.