Tagliatelle met kip…

 

pasta kip en erwtjes 003

Een beetje weinig berichtjes op dit weblog deze week. Een misselijk soort griep benam mij eet- en kooklust. Maar het gaat nu beter en de beloofde kersttips komen eraan!

Eerst maar even het eten van gisteren; kip met tagliatelle. Een eenvoudige snelle maaltijd.
Ik kocht biologische kipfilets. Ik ben eigenlijk niet zo dol op kipfilets, maar het is wel een stukje vlees dat snel te klaar te maken is op heel veel manieren. Bovendien biedt onze plaatselijk super geen andere biologische kip of kipdelen. Kipfilets dus.
Voor vier personen;
2 kipfilets in reepjes gesneden
olijfolie
4 gedroogde chilipepertjes
1 teentje knoflook
75 gram gerookte ham in kleine blokjes
2 handjesvol doperwtjes (diepvries)
Flink wat verse basilicum, peper, zout en geraspte citroenschil

Bak de stukjes kip even snel gaar in de olie. Doe er de knoflook, pepertjes en stukjes ham bij en bak ze even mee.
Kook de erwtjes gaar.
Kook de tagliatelle al dente en voeg ze bij de kip. Strooi er flink wat verse basilicum over en de citroenrasp.
En natuurlijk espresso toe.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *