Kersttip 6: Kwartels met peterselie en knoflook…

 
 

1 april 2007 042

Steven schreef zojuist in een reactie dat de Sligro poelier verse kwartels heeft voor de kerst. Ik kreeg er meteen zin in! Heerlijk zo’n gebraden kwarteltje. Voor ons kerstmenu niet haalbaar, 20 kwartels braden is me teveel gedoe, maar ben je met minder personen dan is dit een mooi en goed te maken gerecht. Als tussengang in het grote kerstdiner of voor een kerstbrunch of lunch.

Reken één kwartel per persoon, als je de kwartels serveert bij de lunch of brunch kun je er bijvoorbeeld wat saffraanrijst bij geven.

Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.

Voor twee kwartels:
1 eetlepel olijfolie
2 kwartels, op de rug doormidden gespleten
2 eetlepels boter
3 eetlepels broodkruim
2 teentjes knoflook
3 eetlepels versgehakte platte peterselie

Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes aan beide kanten  bruin. Ze zijn gaar in ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar.

Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg  twee eetlepels boter toe. Doe er de knoflook en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden.
Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *