Erfstukken…

 

suikerschepje 004

Er zijn zo van die keukengereedschappen die zelden of nooit de kast uitkomen. Je hebt ze, gekregen, geerfd, en ze verdwijnen tussen de rest van al die handige spulletjes in die diepe lade of dat hoge keukenkastje waar je zelden iets te zoeken hebt…
Dit is er zo één; een poedersuiker- of cacaoschepje. Mijn moeder gebruikte het om warme chocolademelk een extra feestelijk tintje te geven. Ze maakte zelf chocolademelk, dan een flinke dot geklopte slagroom erop en dat bestrooien met een beetje cacaopoeder. Daar gebruikte ze dit schepje voor.
Ik herinnerde me het schepje toen we de tiramisu moesten bestrooien met cacaopoeder en vond het terug in een vergeten hoekje van de keukenlade. Mooie herinneringen kwamen boven aan ijskoude schaatstochten met na afloop warme chocolademelk met een beetje cacao erover…

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *