Gegrilde kippenpoten, saffraanaardappeltjes en…Mothermania

 

Mothermania, from Google

Een laat verslag vanavond, we waren even met iets heel anders bezig;
Onze stereo installatie was al een tijdje niet meer helemaal in orde. De Draaitafel was niet meer te gebruiken, de radio kraakte, de boxen in keuken en kamer deden niet meer wat ze moesten doen en ga zo maar door…
Wij zijn niet zo “technisch begaafd” en het kwam er maar niet van om de hele boel eens goed na te laten kijken. Een collega van Paul bood uitkomst. Wat meten, wat doorkijken, afkoppelen en weet ik wat nog meer. Kortom, we hebben nu een andere draaitafel, een vervangende versterker tot de oude gemaakt is, een cd-speler die weer werkt, een radio die niet meer kraakt en het belangrijkste, alle boxen werken weer! Ik zit dus nu te typen met op de achtergrond het geluid van Frank Zappa en the Mothers of Invention; “Mothermania”.

Voor de liefhebbers: gewoon op vinyl dus, zoals dat heet. Een echte oude, beetje krakende grammofoonplaat. En ze zingen ook nog: “Call any vegetable”. Mooier kan het vandaag niet meer worden.
Maar goed, gelukkig hadden we toch eerst maar gegeten voor we aan de grote verhuizing en vervanging van de apparatuur begonnen. Collega Bo had wel een overduidelijke handleiding gemaakt hoe het allemaal moest gebeuren, maar voor leken zoals wij zijn was het toch een hele klus om alle stekkers weer in het juiste gat te krijgen!

Met het oog op dit klusje maar makkelijk eten; gegrilde kippenpoten met saffraanaardappeltjes.

gegrilde kippenpoten

Biologische kippenpoten van de Sumiranboerderij, zo lekker dat je er bijna niets aan hoeft toe te voegen!
Ik wreef ze in met wat grof zout en olijfolie en legde ze onder de gril in de oven. Op 200 graden ongeveer 45 minuten. (Deze bio kip heeft wat langere tijd nodig om lekker gaar en mals te worden. Maar er is veel verschil in kippen van divers pluimage en gaartijden zijn dus moeilijk aan te geven)

We aten er een salade bij van veldsla en aardappeltjes met saffraan. Dit aardappel recept is eigenlijk echt iets voor de zomer. Je maakt het bij voorkeur met jonge krieltjes. Vandaag had ik er zomaar zin in en gebruikte gewone aardappelen. Dat gaat ook. Iets anders, maar best lekker:

saffraan aardappeltjes

Voor vier personen:
1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 grote rode ui, in halve ringen
4 eetlepels olijfolie
1 blikje gepelde tomaatjes
een dozijn saffraandraadjes
1 glas droge witte wijn
zeezout
een paar olijven
1 eetlepel pijnpitten.

Fruit ui en knoflook zachtjes in de olijfolie, zonder ze te laten kleuren. Voeg de tomaten en saffraan toe, laat even meebakken en doe er dan de wijn bij. Laat het mengsel inkoken tot een dikke saus. Voeg de aardappelstukjes toe en zoveel water dat de aardappels net onder staan. Breng alles weer aan de kook en laat het op een hoog vuur inkoken tot de aardappeltjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
Voeg de olijven toe en laat nog een paar minuten doorsudderen om de smaken goed te laten mengen.
Rooster intussen de pijnpitjes. Schep de aardappelen op een schaal en strooi er de pijnpitjes over.

Er was nog nét tijd over voor een kopje espresso!

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *