Hondensnoep…

 

hondenspul 006

Het Kind kwam even langs om te informeren of er nog geholpen kon worden bij de carnavalsvoorbereidingen. En zoals ze wel vaker doet, bracht ze iets lekkers mee voor hond Max.
Een worstachtig staafje was het, verpakt in een modern ogend blister. De hond vond het goed ruiken, deed zijn kunstje en nam het snoepgoed in ontvangst. Het kostte hem elf seconden en op was het worstje. Maar het had hem gesmaakt. Hond tevreden, Kind tevreden, Ouders tevreden.

Het was wel een min worstje voor zo’n forse modern ogende verpakking, maar het kostte slechts luttele zestig cent. Een zeur die daar verder over zou vallen.
Hoeveel zou het eigenlijk gewogen hebben dacht ik. De verpakking vermeldde: 12 gram. En toen ging ik toch even rekenen…
Eén kilo kostte dus € 50, – (zegge: vijftig euro!).
Bij onze bio varkensboeren kost een kilo varkenshaas nog géén twintig euro. Voor een kilo kogelbiefstuk betaal je daar eenentwintig vijftig en twee mergpijpen kosten € 1,25.
Ga je naar het slachthuis dat koop je voor twee euro een kilo “vuile” pens. Met andere woorden, voor de prijs van één kilo van dat prachtig verpakte hondensnoep koop je vijfentwintig kilo pens.
Stel je die stinkende blubberberg eens voor. En dat een hond daar dan zomaar bij mag. Het beest vreet zich natuurlijk het schompus, er is niet één hond die niet onmiddellijk valt voor die delicatesse. En als hij dan vol gevreten is gaat hij heerlijk in de restanten rollen. Want ook dat doen ze allemaal.
En denk maar niet dat je die geur de komende maand nog uit zijn vel krijgt. Daar helpt echt geen sopje  Andrelon tegen. En ook geen hondenshampoo, Andy, Jiff of Meister Propper.
Voor het beest de hondenhemel op aarde, zoveel is zeker.

Je moet niet te lang nadenken over de prijs die je betaalt om je huisdier te verwennen. Hondensnoep, kattenbrokken, muizenkaasjes, caviadropjes, het is altijd te duur. Die spulletjes zijn ook niet ontwikkeld om je huisdier een plezier te doen, ben je gek. Ze zijn zo gemaakt dat ze op jouw gemoed werken, jouw sentimenten aanspreken. Big business. Wereldwijd gaan er miljarden in om!
En dan hebben we het nog niet gehad over liposuctie voor dikke boxers, oogcorrecties voor Syrische katten, gebitsbeugels voor paarden en gehoorapparaten voor kwartels.
Enfin…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *