Met de grote klapper met het Pools geld werd het dus helemaal niks vandaag. Ik beloofde een Pools recept maar kwam niet verder dan “iets lekkers met een eend”. Ik zocht in boeken, las nog eens bij Edith, maar het werd toch weer iets heel anders!
Het recept van de eend volgt morgen.
Vandaag de begeleidende groenten; broccoli met zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Een lauwwarme salade voor twee personen;
450 gram broccoli, schoonmaken, de stronkjes eraf snijden en de roosjes 3 minuten blancheren in kokend water. Afgieten en even laten schrikken in ijskoud water. Schep de broccoli uit het water en schik de roosjes op een schaal, voeg er wat zongedroogde tomaatjes bij en een paar zwarte olijven.
Maak een dressing van:
3 delen olijfolie
een deel citroensap
wat peper en zout
een teentje knoflook (geplet en heel fijngehakt)
Goed mengen en over de groenten sprenkelen.
Deze salade was prima bij de eend.
Stukje kaas toe, een mooi geitenkaasje, een Crottin de Chavagnol. Gemaakt van rauwe geitenmelk, mét Appelation d’origine.
En natuurlijk espresso toe!
© ellen.