Na een week een beetje lamlendig in en rond mijn bed gehangen te hebben had ik vandaag toch wel weer zin in iets lekkers en moesten de voorraden aangevuld worden. Boodschappen doen dus! Aangezien Ah de dichtstbijzijnde winkel is ging ik daar naartoe. Op vrijdagmorgen meestal redelijk rustig. Vandaag leek de hel losgebarsten, geen karretje meer te krijgen, zo druk! En hoe dat komt? Dat wist de mevrouw aan de kassa me wel even te vertellen; SMURFEN! Nou ja!
De voorlaatste dag om nog wat smurfen te bemachtigen, mensen hebben er alles voor over. Er schijnt een enorme ruilhandel gaande te zijn. Vooral de muzieksmurf is kennelijk heel gewild. Het gerucht doet de ronde dat er zelfs kistjes wijn voor geboden worden!!!
Maar goed, ik ging naar huis met verse boodschappen en nieuwe smurfen. Helaas weer geen muzieksmurf.
Vanavond een stoofpotje van kalfsvlees met Gruyere.
Voor vier personen;
voor vier personen;
1 kilo kalfsvlees, in dunne reepjes gesneden
wat boter
1 glas witte wijn
een bekertje room
1 doosje kastanjechampignons
peper, zout, een beetje nootmuskaat
een handvol gehakte platte peterselie
100 gram Gruyere kaas, of een ander soort bergkaas, in hele kleine blokjes gesneden
Bak de reepjes vlees in de boter even snel bruin en blus dan af met witte wijn.
Bak in een andere pan de uitjes en de champignons op een zacht vuur lichtbruin.
Voeg de uitjes en champignons bij het vlees. Laat het vlees nu stoven tot het bijna gaar is. Voeg dan het bekertje room toe en laat alles nog even zachtjes stoven
Voeg dan de peterselie en de blokjes kaas toe, één keer omscheppen. Daarna niet meer roeren en het vuur uitzetten, de blokjes kaas moeten zachtjes smelten.
Wij aten er rijst bij en broccoli.
En natuurlijk espresso toe.
© ellen.