Gefrituurd ei…

 

5 april 2007 012

Ik weet niet of het overal in Nederland zo’n pestweer is maar hier regent het pijpenstelen. Mooi weer om lekker binnen wat te lezen of alvast een Paasgerecht uit te proberen. Natuurlijk eten we met Pasen eieren,
Wie zo’n gewoon gekookt eitje maar saai vindt zou dit eens moeten proberen, een gefrituurd ei!
Ik zag het vorig jaar in de paasuitzending van Essen und Trinken, een WDR kookprogramma. Sindsdien staan deze eieren regelmatig bij ons op tafel.

Je hebt nodig:
1 ei per persoon
room
bloem
1 losgeklopt ei gekruid met peper, zout en wat nootmuskaat
paneermeel
een frituurpan met olie.

Kook de eieren 3 minuten, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze even schrikken en pel ze heel voorzichtig.
Wentel ze eerst door de room,  dan door de bloem,  vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Bak ze dan meteen in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.

Laat het ei even op keukenpapier uitlekken en serveer het ei dan op een salade. Snijd vlák voor het opdienen het ei door zodat de nog vloeibare binnenkant mooi te zien is.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *