Vanavond een entrecote met gorgonzolasaus. Erbij broccoli, wat rijst en een paar gebakken champignons Voor de niet vleeseters is broccoli met deze saus en rijst een prima combinatie.
Wat is broccoli toch een mooie groente! Goedkoop, het hele jaar leverbaar. Veel vitamines. De meeste kinderen vinden het lekker. Meestal gewoon uit Nederland. En te combineren met van alles en nog wat, vlees, vis, kaas, tomaatjes, noem maar op. Je kunt het koud eten of lauwwarm, of uit de oven. Ik ga nog eens een ode op de broccoli schrijven!
Wij hadden zin in vlees vandaag na ons pasta-avontuur van gisteren dus grilde ik een entrecote en erbij dit keer een gorgonzolasaus.
De saus maak je als volgt:
Een koffielepel beurre manié
een teentje knoflook
ongeveer 125 ml bouillon
ongeveer 125 ml room
ongeveer 100 gram Gorgonzola
Versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
Beetje gehakte peterselie.
De beurre maniè in een steelpan smelten.(Voor de liefhebbers een teentje knoflook uit de knijper erbij). De bouillon erbij doen, met een garde goed roeren en een paar minuten door laten koken.. Dan de room erbij, goed roeren en als dit een mooie gladde massa is de kaas in kleine stukjes toevoegen. Een beetje gehakte peterselie is mooi.
En espresso toe!
© ellen.