Bracciole alla piazaiola…

 

braciole alla piazzaiola

Alleen risotto leek me wat kaal, ik besloot er een hoofdgerecht aan toe te voegen met wat vlees en groenten.
Wat rondneuzen in Italiaanse kookboeken bracht me bij Lorenza de Medici. In haar kookboek de Italiaanse keuken vond ik een mooi recept;

Mijn bewerking van dit recept voor twee personen;

2 dunne bieflapjes, platgeslagen
1 lepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
5 tomaatjes of een 1/2 l blik kleine tomaatjes
zout en peper
1 kleine eetlepel gedroogde oregano

Verhit de olie en braad daarin de lapjes om en om bruin.  Doe de knoflook erbij en laat ze even lichtbruin kleuren. Doe er dan de blokjes tomaat bij en zout en peper naar smaak.
Strooi de oregano erover en laat het geheel met de deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuutjes stoven. Het tomatensap moet iets inkoken.
Dien het vlees op met wat brood.

We dronken espresso toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *