Karbonaden in kriek

karbonaden in Kriek

Stukjes schrijven in de vakantie is niet mijn sterkste ding, dat heb je vast al wel gemerkt lezer. Dat is niet omdat er niets over eten en drinken te vertellen valt. Het tegendeel! Gewoon geen tijd, of te druk met divers bezoek, of te lui…

Even bijpraten maar weer; zondag vertrok de familie Eupotours. Hun vakantie zit erop. De kinderen hebben nog een weekje, maar de ouders zijn alweer aan het werk.

Maandag arriveerde ook Paul weer in Luxemburg, zodat ik eigenlijk nauwelijks alleen geweest ben hier. We deden samen boodschappen in de SuperCora in het Concorde winkelcentrum in Bertrange. Een bijzonder goed gesorteerde Cora met een groot assortiment biologisch vlees en groenten. Deze Corasuper ligt dicht bij de stad Luxemburg en is gericht op een luxepubliek. Je ziet hier mensen winkelen met kleine mandjes. In zo’n mandje ligt dan bijvoorbeeld een pakje met gerookte kwartelpootjes en salade en een klein flesje champagne, of een dure fles wijn en een doosje met een doosje macarons in vier kleuren. Op de groentenafdeling worden de bladgroenten permanent beneveld door fris water en ik telde er 22 verschillende soorten tomaten! Prachtig om te zien, jammer dat ik maar voor twee mensen moest inkopen. Er ligt verpakt vlees maar er is ook een afdeling met een echte slager die uitsluitend biologisch, Label Rouge en vlees met een AOC keurmerk verkoopt. Ik kocht er een paar mooie dikke karbonaden (die worden dan ter plekke gesneden). Ik was van plan het vlees gewoon even snel in de koekenpan te bakken en salade erbij en wat gebakken aardappeltjes, ware het niet dat het hier inmiddels zo’n takkeweer was geworden dat we zin in herfstige stoofpotten kregen. Als het buiten regent dat het giet kun je maar het beste een troostrijk geurend pannetje op het vuur hebben!

  • voor twee personen
  • 2 dikke karbonaden, iets doorregen
  • boter
  • eventueel wat bouillon
  • 1 flesje Mort Subite kriek
  • 2 flinke uien, in ringen gesneden
  • wat tijm, laurier
  • peper en zout

Wrijf de karbonaden in met peper en zout en bak ze in de hete bote aan beide kanten bruin. Bak in een andere pan de uien even goudbruin aan en voeg ze bij het vlees. Giet een glas Kriek bij het vlees en voeg de kruiden toe. Laat de karbonaden zo ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Haal het vlees uit de pan en laat het vocht nog een beetje inkoken. Serveer met de uien en geef er witte boontjes bij.

Kopje espresso toe, met een borrel in ons geval (om de regen te verdrijven).

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *