Gefrituurde aubergines.

 gefrituurde aubergines

Evert en Neel van Eupotours waren hier dit weekend om hun carravannetje op te halen en om nog een paar dagen van de vakantie te genieten, reden om wat lekkers te koken en samen te eten. We hoopten dat het mooie weer het nog even vol zou houden tot de avondmaaltijd, maar helaas, we moesten met de borden naar binnen vluchten. Ik had beloofd om te koken dus togen we nog maar eens naar de Cora in het winkelcentrum City Concorde. Ik had er geen vast idee van wat ik zou willen koken maar in zo’n goed geassorteerde supermarkt doe ik altijd wel een ideetje op. Er lagen prachtige aubergines, wel vijf soorten en ik koos voor deze mooie paars gestreepte. In Italie vind je ze wel op de markten, bij ons in Nederland heb ik ze nog nooit in de winkel of op de markt gezien. Groot was dan ook de verbazing dat op het kaartje dat het land van herkomst vermeldt te lezen stond dat deze aubergines uit Nederland kwamen!

Ik maakte ze als volgt klaar:

  • Voor vier personen:
  • 2 flinke aubergines in plakken gesneden
  • zout
  • wat bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • peper en zout en wat knoflookpulp
  • broodkruim
  • arachideolie

Snijd de aubergines in plakken en bestrooi ze met wat zout. Laat ze zo even staan. Spoel ze af en dep ze droog. Verhit de olie. Klop de eieren los en meng er peper, zout en knoflookpulp door. Wentel de plakken eerst door wat bloem, daarna door de losgeklopte eieren en vervolgens door het fijne broodkruim. Bak ze met telkens een paar tegelijk in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Of het aan het soort aubergines lag of aan de bereiding weet ik niet maar we vonden ze allemaal heel erg lekker.

konijn met gefrituurde aubergines

We aten er konijn bij met artisjokken, ik beschreef het recept al eens Ik maakte het konijn bijna hetzelfde klaar maar dan zonder de tomaten. Een mooie campingmaaltijd!

Kopje koffie met heerlijke macarons toe en daarna nog even zingen in het Café.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *