Ik schreef deze week dat het aspergeseizoen ten einde is en dat we de laatste asperges aten…Dat was
iets te snel. Paul kocht niet alleen de gewone witte asperges, maar ook een pond
groene Brabantse asperges. Dat was ik even helemaal vergeten. Tot ik vandaag de
koelkast openmaakte. Ik was eigenlijk van plan een tomatensalade te maken en heb
er toen de asperges maar aan toegevoegd.
Flinke salade voor twee personen;
500 gram groene asperges
2 rijpe
tomaten
1/2 bolletje buffel mozzarella
1 eetlepel kappertjes (uit het
zout)
versgemalen zwarte peper
Spoel de kappertjes goed af en zet ze even in wat schoon water.
Blancheer
de asperges een paar minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Snijd de
tomaten in plakjes.
Snijd de asperges in stukjes en schik de groenten op een
schaal of groot bord. Leg er wat plakjes mozzarella tussen en strooi de
kappertjes erover.
Maak een dressing van wat olijfolie, een beetje citroensap
en wat versgemalen zwarte peper. Verdeel dit over de salade en dien op met wat
brood.
© ellen.