Neel viert vandaag alvast haar verjaardag en vroeg mij of ik iets te eten
wilde maken. Natuurlijk doe ik dat graag. Het feest begint vanmiddag en zo tegen
zessen lusten de gasten wel een hapje. Het is hier mooi weer en er zullen zo’n
dertig mensen komen. Neel heeft zelf ook een en ander gemaakt en deze
pastasalade lijkt mij een mooie aanvulling.
De hoeveelheid is genoeg om twee grote schalen van 38 cm doorsnee, 8 cm hoog,
te vullen
Pastasalade met spinazie en gedroogde tomaatjes voor veel mensen;
1500 gram pasta, bijvoorbeeld Farfalle (vlinders of strikjes)
1 kilo wilde
spinazie, goed wassen, de grove stelen eraf snijden en dan heel fijn
snijden
2 potjes zongedroogde tomaatjes op olie (nettogewicht 360 gram)
bewaar de olie
100 gram pijnpitten, even lichtbruin roosteren in een droge
koekenpan
150 gram biologisch gerookt spek, in fijne reepjes gesneden en even
gebakken
2 grote rode uien, in fijne ringen gesneden
2 handenvol zwarte
olijven
Meng voor de dressing:
60 ml olijfolie
wat oregano
wat zout
3
tenen knoflook, fijngehakt en laat dit even staan.
Kook de pasta al dente of zelfs nog iets korter. Giet ze af en spoel er wat
koud water over tot de pasta is afgekoeld naar lauwwarm. Neem een mooie grote
schaal en schep daar de pasta op.
Meng er meteen wat olie van de gedroogde
tomaatjes door. Schep dan de rest van de ingrediënten voorzichtig door de pasta.
zorg dat alles mooi gelijkmatig gemengd is. Dat gaat het beste door steeds
kleine beetjes tegelijk toe te voegen en met je handen om te scheppen.
Zet de
schalen tot gebruik koel weg.
De jarige mag de schalen even zelf komen halen,
ik ga op de fiets!
© ellen.
Heeeeeeerlijk! Heb je nog meer van die lekkere recepten?