Gelukt! Een heel gedoe zo “even” na het werk, vier Siciliaanse cakes. Vier
maal een cake gebakken, of eigenlijk 2×2 want er gingen er twee tegelijk in de
oven. Daarna af laten koelen, doorsnijden, de vulling over de helften verdelen
en rondom met chocolade bedekken. Ik beschreef het hele recept al eens hier.
De bovenkant
is wat saai met alleen chocolade. Soms gebruik ik een blaadje chocolade of een
paar paaseitjes of kerstkransjes om de bovenkant te versieren, al naar gelang de
tijd van het jaar. Vandaag viel mijn oog op deze gehakte gekonfijte vruchtjes.
Ziet er mooi uit en lijkt me ook best lekker. Veel werk is het maken van deze
cake eigenlijk niet, het kost wat tijd. Het ergste is dat alles onder de
chocolade zit, inclusief ikzelf. Ook al probeer ik nog zo netjes te werken er
valt altijd wel ergens een dikke klodder vloeibare chocolade…
Even poetsen
dus nog en dan zit mijn werkdag er voor vandaag wel op! Nu maar hopen dat Paul
ze alle vier heel in Nijmegen krijgt!
© ellen.