Siciliaanse cake…

24  februari 011

Vanmorgen eerst alle boodschappen gedaan en toen ik daarmee eindelijk klaar was had ik zin om iets te bakken. Dan zal je zien; alles in huis maar net niet wat je nodig hebt. Ik kwam chocolade tekort en heb toen voor de vulling chocolade met sinaasappelstukjes genomen, dat gaat prima. Het werd een variant op de Siciliaanse cake die ik wel vaker maak.

Een gewone cake bakken en op een rooster af laten koelen. Dan in de lengte doorsnijden.
Ik maakte vandaag een vulling van;
175 ml creme fraiche
een beetje citroen rasp
75 gram bittere chocolade
6 á 7 gewelde abrikozen
1 eetlepel suiker
Hak de chocolade en de abrikozen in kleine stukjes. Roer de suiker en de citroenrasp door de creme fraiche. Schep dan de chocolade en de abrikozen voorzichtig door de creme. Roer niet te hard want dan wordt het een prutje. Schep de vulling op de onderste cakehelft en leg de andere helft er bovenop.

24  februari 015

Hak 180 gram pure chocolade in stukje en smelt die au bain Marie. Voeg een klein beetje water toe.
smeer met een breed mes de vloeibare chocolade over de cake.
Wacht met aansnijden tot de chocolade helemaal opgestijfd is. (je kunt op de foto zien dat wij dat niet gedaan hebben, de nog niet helemaal opgestijfde chocolade is wat doorgesmeerd.)

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *