Ik kreeg deze week een mailtje van De Kleine Aarde;
Ben jij een kei in de keuken? Kook je bewust biologisch? Heb je een recept
dat je met de wereld wilt delen en zou je graag een jaar gratis groente winnen?
Kijk dan snel op www.culinaarde.nl en ontdek hoe jouw recept in de
prijzen kan vallen tijdens het bewust bourgondische festival van De Kleine Aarde
én wordt verkozen tot lekkerste bewust biologische recept van
2008!
Biologisch, maar niet alles wat wij eten is biologisch, gewoonweg omdat hier
niet alles biologisch te koop is. Varkensvlees altijd, kip ook. Rundvlees koop
ik soms gewoon hier bij de slager. Groenten probeer ik zoveel mogelijk. Kook ik
dan bewust biologisch? En heb ik een recept dat ik met de wereld wil delen? Dat
doe ik eigenlijk al door middel van dit weblog. Ik zou niet kunnen kiezen wat nu
mijn meest favoriete biologische recept is. Misschien dit wel; drumsticks van
biologische kip met citroensaus.
Vier drumsticks van een biologische kip (iets langere gaartijd)
1 eetlepel
biologische boter
1 biologische ui, heel fijn gesneden
2 dl bouillon
4
eetlepels sap van een biologische citroen
4 dooiers van biologische
eieren
wat platte peterselie uit eigen tuin
Braad de drumsticks rondom lichtbruin. Voeg de ui toe en bak even zachtjes
mee. Doe er dan de bouillon bij en laat het vlees zo in 45 minuten zachtjes
garen. Als het vlees gaar is moet de bouillon bijna helmaal verdampt zijn.
Haal de drumsticks uit de pan en houd ze warm.
Meng het citroensap en de
eidooiers en giet dit in de pan.
Roer snel tot er een zalvige saus ontstaat.
Zet het vuur meteen uit en giet de saus over de kip.
Wij aten er spinzie bij en een paar aardappeltjes.
Een stukje kaas toe,
én, natuurlijk espresso.
© ellen.