Geen deftig vlees vandaag. Gewoon schouderkarbonaadjes. Natuurlijk wél vlees
van onbesproken gedrag, biologisch, van de Sumiranboerderij. Dit gedeelte van
het varken kun je snel bakken, maar onze voorkeur gaat uit naar langzaam te
stoven. Tijdens dat stoven kun je het vlees dan ook nog extra smaak meegeven.
Dat deed ik vandaag met een scheutje mooie balsamicoazijn, een ui en wat
bouillon. Een heerlijk saus was het resultaat. Deze saus paste ook prima bij het
groentegerecht; radicchio uit de oven.
Voor twee personen;
2 schouderkarbonaadjes, 1 flinke ui in ringen gesneden, wat bouillon,
ongeveer een eetlepel balsamicoazijn, een scheutje port. Boter om in te
bakken.
Bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan en bak de uienringen even
lichtbruin. Doe dan het vlees weer in de pan verwarm nog even en voeg de
balsamico toe en de bouillon. Laat het geheel zo ongeveer 45 minuten stoven. De
saus kookt vanzelf wat in. Bind eventueel met maizena of Johannesbroodmeel. Een
scheutje port is lekker als je wat mindere kwaliteit, (erg zure) balsamico
hebt.
© ellen