Slagers doen in deze warme dagen goede zaken, heel Nederland
is aan het barbequen geslagen. Het is al dagen warm en dan willen we buiten
eten, en het eten liefst ook buiten klaarmaken, op de barbeque. Ik ben niet zo’n
barbeque-fan, het duurt zo lang voor je een echt goede roosterlaag hebt. Zeker
een klein lunchgerecht bereid ik net zo lief in onze, redelijk koele, keuken.
Wij hebben een mooie, kleine, elektrische gril die in een mum van tijd warm is
die gebruikte ik vandaag om lamsgehakballetjes te grillen. Maar je kunt ze
natuurlijk ook prima buiten op de barbeque grillen.
500 gram lamsgehakt (ongekruid)
1 fijngesneden sjalot
2 teentjes
knoflook
1 theelepeltje chilipoeder
1 handvol gehakte platte peterselie,
1/2 handvol gehakte koreander
versgemalen zeezout.
Meng alles goed door
elkaar en vorm er kleine platte balletjes van.
Gril de gehaktballetjes
ongeveer 8 minuten.
Wij aten ze vanmiddag met het tapenadebrood, wat sla, en tomaat.
Een
kopje espresso toe en nu óp naar de tv voor de finale van de Tour de France.
© ellen