Witlof gegratineerd met kaas met fenegriek

witlof uit de oven met fenegriekkaas en ham

Vandaag een flinke runderstoofpot van sucadelappen met stevige rode wijn, ui en knoflook. Gekruid met laurier, kruidnagel en tijm. Een variatie op de beroemde stoofpot uit Bourgondië. Gewoon lekker lang laten sudderen. Als alles aangebraden en gemengd is hoef je er niet veel meer aan te doen dan af en toe eens roeren en de heerlijke geuren opsnuiven. Erbij een mooi gekookt aardappeltje en witlof.

Witlof, daar is het ook weer tijd voor. Een smakelijke wintergroente met eindeloos veel variaties klaar te maken.Paul schreef al over de lekkere kaas met fenegriek die we deze week kochten. Ik besloot er de witlof mee te gratineren. De nootachtige smaak van het kaasje met fenegriek leek me goed passen bij de ietwat bittere witlof. En dat bleek dus ook een overheerlijk resultaat te geven!

Witlof uit de oven met fengriekkaas voor twee personen;

  • 4 kleine struikjes witlof
  • 2 plakken ham
  • ongeveer 50 gram fenegriekkaas in dunne plakjes

Kook de witlofstruikjes even beetgaar in wat gezouten water. Laat ze goed uitlekken. Snijd de plakken ham in de lengte midendoor. Wikkel de reepjes ham om de witlof en leg ze naast elkaar in een ovenschaaltje. Bedek de groente met dunne plakjes fenegriekkaas en zet het schaaltje 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Toe een stukje overheerlijke camembert (daarover later meer!) en natuurlijk espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *