Het plaatje kan zo in het Margriet Kookboek, editie 1960. Als dit geen retro-schotel is…
De saus is snel gemaakt, maar hij wint aan smaak en kracht wanneer je de tijd neemt om hem te laten trekken. Het is alweer een tijd geleden dat ik hem beschreven heb, dus kan het wel weer eens.
Het gaat als volgt: laat een gesnipperde ui en twee tenen knoflook glazig worden in stoofpan. Voeg er dan 200 gram gehakt bij. Is het vlees mooi gebruind, dan kunnen er de inhoud van een blikje tomaten en twee verse exemplaren bij. Een flinke snuif oregano en peper en zout maken de saus af. Laat de saus stoven, met het deksel op de pan. (De saus is direkt te gebruiken, maar één uur stoven is beter, langer is best.) Eindig met een flinke kneep uit de tube tomatenpuree. Even doorroeren en klaar. Intussen kook je natuurlijk de spaghetti beetgaar.
We aten er een flinke salade bij, versierd met een gebakken geitenkaasje. Een glas Italiaanse rode erbij en espresso toe.
© paul