Haringen happen…

CARNAVAL 2008 004

Het Ministerie is weer helemaal schoongedweild, de pekskes zijn uitgewassen, de straten in ons dorp zijn geveegd en ook de cafe’s blinken weer helemaal. Carnaval 2009 was super! We hebben gedanst, gezongen, muziek gemaakt en natuurlijk ook wat gedronken. Vanmiddag waren we te gast bij De Jongste Bediende en Marleen. In hun nieuwe huis was het Haringhappen. Een mooie traditie om zo na al die dagen van feesten nog even na te kletsen. Alle dorpsroddels werden uitgewisseld. Wie de mooiste pekskes hadden, (wij natuurlijk) en wat er zoal allemaal gebeurd is op plekken waar wij nét níet waren. Gelukkig waren er weinig vervelende incidenten te melden.

Ook het rookverbod leverde geen verschrikkelijke moeilijkheden op. Een enkeling rookte af en toe binnen een sigaretje, voor de rest was het overal erg gezellig op de stoep vóór de café’s. Zo gezellig zelfs dat verstokte niet-rokers uren op de stoep tussen de rokers stonden… Groot nadeel van het niet meer roken tijdens de carnaval is dat de zalen en café ‘s nu wel erg stinken naar bezwete mensen en muffe pakken, maar goed, een vleug Channel helpt daar wel tegen.

Ook dit jaar stond ons huis weer open voor hongerige, vermoeide feestgangers. Liters soep, vele zakken broodjes, beleg en gekookte eitjes. Potten koffie en thee, bekertjes melk voor de kids (er zijn nog kinderen die melk verkiezen boven frisdrank!) en voor de rest bier, bier en nog meer bier…

Ieder jaar zijn wij op woensdag in ons huis een paar uur bezig met het verzamelen van achtergebleven spullen; tambourijntjes, sambaballen, petjes, kettingen, en altijd veren, veel gekleurde veren. Heel bijzonder waren dit jaar de gedichten. Toon is als Minister van Rijmelarij bijzonder actief geweest met het verzamelen van carnavalsgedichten, elke dag kwamen er een paar bij. Een muur vol met post-it briefjes met de meest prachtige filosofische beschouwingen over het carnaval. We hebben er ons vanmorgen prima mee vermaakt.

de gedichten

Kortom, het was een geweldig fijne carnaval en nu gaan we gewoon weer door met een serieus weblog over eten en drinken. Het wordt hoog tijd voor een fatsoenlijke maaltijd!

Vandaag niet eens een kopje espresso gedronken, jammer, nu is het te laat1

© ellen.

ps De foto van de haringen is van vorig jaar. Ik was vergeten het fototoestel mee te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *