De Jongste Bediende kookt…

Jongste Bediende

Marleen en de Jongste Bediende hebben intussen aardig hun draai gevonden in hun nieuwe woning. Het is er huiselijk, warm en aangenaam, je bent er altijd welkom.

Een van de gevolgen van dit “nieuwe” leven behelst dat het voorbij is met afhaalpizza, Griekse salade, frieten met stoofvlees en wat je zoal meer kunt bekomen bij de snack-industrie in een Zuid Oost Brabants dorp. De Jongste Bediende Kookt (weer)! En voorwaar, hij doet dat lang niet onverdienstelijk.

Op vrijdagavond was het Ministerie te gast op De Witte Brug no 5. Een eenvoudige, stevige maar bijzonder smakelijke maaltijd. “Deftig” noemt men dat in Duistland. Varkenshaasje met een champignon-roomsaus, gegratineerde broccoli en een Kartoffelauflauf. Het vlees voor Ellen en Vincent roze, dat van Marleen en mij iets doorgegaard. Mooie landwijn erbij en goed brood. Natafelen met wiskey, genever en port, een klein deel van de wereldpolitiek en een fors deel van de courante dorpsroddel.

Zo’n avond lezer. Zo’n avond waarvan je thuiskomt met het bevredigde gevoel dat volgt op het gebruiken van een goede maaltijd. Wat dizzy van de spirituali├źn, maar met een nagenoeg leeg hoofd, want alles is weer eens gezegd en besproken.

Jongste Bediende

┬ę paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *