Ragú van lamsvlees en linguine

ragú van lamsvlees met linguine

Gisteren was onze eerste werkdag na de vakantie. Alles weer gewoon; op tijd opstaan, op tijd eten, op tijd naar bed, het is weer wennen. We maakten samen een lekkere ragú van lamsvlees, prima geschikt om te serveren bij een mooie pasta, bordje salade vooraf en je hebt een prima maaltijd. Dit vlees moet wel even stoven. Veel mensen zien er tegenop om na een werkdag nog een stoofschotel klaar te maken. “Dat duurt te lang”, zegt men. Eigenlijk valt dat best mee. Je snijd samen de groenten, bakt het vlees even aan, uitje en knoflook erbij. Even mee bakken en dan afblussen met een scheutje rode wijn. Blik tomaten erbij, wat kruiden en dan rustig laten stoven. Intussen hebt je dan alle tijd om samen de dag nog eens door te nemen. Dat is toch eigenlijk een hele ontspannen manier om een werkdag te eindigen?

Voor deze stoofpot gebruikte ik

  • vier dunne plakjes lamsbout, in stukjes gesneden (de botjes gewoon meebakken en stoven, dat geeft meer smaak)
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 glas rode wijn
  • 1 blik tomaten
  • eventueel wat bouillon
  • zout, peper, een takje rozemarijn en oregano.

Deze hoeveelheid is voor vier personen. Wij bewaren de helft in de diepvries voor als we echt minder tijd hebben. Wij aten er linguine bij, een platte dunne pasta en natuurlijk een kopje espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *