Sauerland…

Sauerland maart 2009

We waren er even niet, dat heb je beslist gemerkt. En of jij er wel was (hier op het web-log) weten wij niet, want onze teller laat al een dag of tien verstek gaan. Normaal hebben we zo’n duizend bezoekers per dag, nu zouden het er zes of zeven zijn.

Met z’n veertienen verbleven we een lang week-end in het Sauerland, dat stukje Duitsland achter het Ruhrgebied. Het was er net zulk pestweer als in Nederland, maar dat vormde niet écht een probleem. We pasten het programma aan. De oude boerenbedoening was ruim van afmeting, dus niemand hoefde de ander in de weg te zitten bij de binnen-activiteiten. Er werd gekaart en gelezen, gescrabbled en gebuurt. Lekker werd er gegeten, en goed werd er gedronken. Een en ander leverde voldoende stof op om weer een tijdje over te schrijven.

Vrijdagavond maakten Evert en Neel een overdadig gevulde maaltijdsoep. Samen met het goede brood en een keur aan vleeswaar vormde dat onze avond-dis. Op zaterdag zorgde Ellen voor de pasta en salades. En de zondagavond schoven we aan bij een oude dorpsherberg in het aanpalend dorp. We aten er “deftig”.

Zjakmarietfranspeerevertneelasnhijnvincentmarleenrianjeanneellenpaul waren erbij, Jan en Ans pasten op hond Max en het Kind verzorgde huis en haard (waarvoor onze dank).

Sauerland maart 2009

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *