Historische optocht en aspergemarkt in Gemert

aspergemarkt 028

Als je een leuk uitstapje wil maken naar Brabant kom dan zondag 19 april naar Gemert. Die zondag organiseren aspergetelers van de Vrije Heerlijckheid Asperges en horeca Gemert-Bakel weer een grote aspergemarkt in het centrum van Gemert. Je kunt er van alles leren over de asperge. Er is die dag op het gebied van asperges van alles te zien en te proeven. De markt wordt om 10.45 uur officieel geopend. Vanaf 11.00 tot 17.00 kun je genieten van allerlei aspergehapjes, klaargemaakt door restaurateurs uit Gemert-Bakel. Natuurlijk is ook voor een glas bijpassende wijn gezorgd.

aspergemarkt 015

Het Gemertse boerenbondsmuseum organiseert deze zondag ook weer de historische optocht door het centrum van Gemert.
De optocht loopt van het centrum, dwars over de aspergemarkt, tot aan het boerenbondsmuseum en wordt opgeluisterd door het plaatselijke muziekkorps en beide gildes. In de optocht worden oude, vergeten ambachten gedemonstreerd. De wethouder wandelt met zijn prachtige runderen de hele route. De speciale hond zal de hondenkar trekken. De smit houdt het vuur brandend en de kinderen spelen met hoepels. De gymnastiekvereniging uit De Mortel laat zien hoe er hier vroeger al aan fitness gedaan werd en de twee Gildes zwaaien de vendels. En natuurlijk tot slot de prachtige bierwagen van Bavaria, getrokken door maar liefst zes paarden.

Kortom een leuk dagje uit! De aspergemarkt wordt geopend om 10.45 uur en duurt tot 17.00 uur. En, meng je vooral tussen de wat oudere toeschouwers! Zij vertellen al kijkend de mooiste verhalen over vroeger!

© ellen.

Een impressie van vorige jaar kun je hier bekijken.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *