Lamskarbonaadjes en een stamppotje met rauwe andijvie

andijviestamppotje en lamskarbonaadjes

Het waren rommelige Paasdagen hier op het Ministerie; een feestje, wat eten, veel bezoek en veel werk in de tuin. Het was hier heerlijk lente-weer en dan wil ik naar buiten. Zaterdag natuurlijk een hoop boodschappen en eieren verven volgens de methode van meneer Fisch. Gisteren een echte Paasbrunch; Asperges met gerookte zalm, carpaccio, gekookte eieren, kaasjes, paasbroodjes, lamsham, worst, salade van tomaatjes en basilicum enzovoorts. Alles rijkelijk overgoten met champagne en voor de liefhebbers een glaasje advocaat met slagroom. Een lange, lange brunch die eigenlijk gewoon overging in de avondmaaltijd. Gelukkig had ik een flinke pan ossenstaartsoep gemaakt dus ging het feest gewoon door tot in de late uurtjes.

Vandaag een flinke wandeling met Hond Max, even wat frisse lucht was wel nodig! De rest van deze tweede Paasdag ging op in het werken in de tuin. Ik ben ook nog even naar de Jongste Bediende geweest. Hij ging vandaag aardappelen poten en uien zetten in hun nieuwe tuin. Ik heb beloofd om zo nu en dan wat onkruid te komen plukken in ruil voor uien en aardappelen. Voor het zetten van de uien kwam ik al te laat maar bij het poten van de aardappelen mocht ik toch nog even meehelpen. 96 aardappeltjes zijn gepoot! Dat zal zo ongeveer 96 kilo aardappelen op moeten brengen!

De Jongste Bediende poot aardappelen

Vanavond maar een simpele maaltijd een stamppotje van aardappelen en rauwe andijvie en een paar lamskarbonaadjes; gewoon wat aardappelen koken, puree maken met de knijper en de fijngesneden rauwe andijvie erdoorroeren. 75 gram spek in kleine blokjes even uitbakken en over het stamppotje scheppen.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *