Aspergemarkt en andere genoegens…

aspergemarkt en historische optocht

Ik sliep een gat in de dag. Ik heb niks gehoord van de drukte in het dorp. Wel droomde ik een ingewikkelde geschiedenis, ik weet het nog vaag. Ik kan die met geen mogelijkheid reproduceren, en dat is maar goed ook. Je moet niet alles willen onthouden…

Terwijl ik lag te slapen bezochten Ellen en het Kind de Aspergemarkt en de Historische Optocht. Ze keerden met enthousiaste verhalen thuis, het kwam er alleen niet meer van om er nog over te schrijven. Ik kan moeilijk inschatten of ik nu écht heel veel heb gemist, maar als ik één ding had willen zien, dan is het wel de bierwagen van de Bavaria brouwerij uit Liesthout. Dat is altijd weer een feest.

Een prachtige houten kar, naar Duits type, als ik het wel heb. En daarvoor zes van die bonken van paarden. Brabantse trekpaarden, feestelijk opgetuigd. Het geluid is ook uniek. Al het geroezemoes en andere omgevingsgeluiden vallen weg, en je hoort alleen nog het geklos van de zware hoeven en het getinkel van de belletjes.

aspergemarkt 064

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *