Buitenspel? Wij niet…

De Keizer van Monera had zijn huis weer met zelf geknipte oranje guirlandes behangen, Vriend Jan zocht zijn heil bij voetbalminnend volk. Marleen en de Jongste Bediende verbleven op de Oranjecamping in de Pandelaar en bij de buren was de tuin ingericht als Voetbalstadion.

Onze vrienden waren wel een beetje bezorgd over onze desinteresse, en misschien nog wel meer over ons onbenul. Marleen deed nog één keer haar best…

Ellen liet me de foto zien, de neerslag van een ultieme poging om het Ministerie te betrekken bij wat “ons” Nederlanders geacht wordt dezer dagen te beroeren. Marleen trachtte Ellen de Buitenspelregel bij te brengen. De opstelling op de foto sprak voor zich, vond men. (Saillant detail: de Orvalasbak in de achtergrond, gevuld met kersenpitten, hoorde niet bij de spelregels. Die asbak vertegenwoordigde de tribune van de F-side.)

Ik vroeg: Snap je het nou? Ellen zei zonder enig voorbehoud: Nee!

Ach lezer, voetbal is niet “ons ding”, en dat zal het ook nooit worden. En ben eerlijk lezer, oranje is toch eigenlijk alleen maar een mengsel van rood en geel… Waarschijnlijk is dit het enige wat je verneemt over het Wereldkampioenschap Voetbal op deze site. We wensen jullie oprecht heel veel plezier bij de wedstrijden, wij verheugen ons op een stille straat

© ellen-paul

*(Dit is een bewerking van een artikel, gepubliceerd tijdens het laatste Europese Kampioenschap Voetbal.)

4 thoughts on “Buitenspel? Wij niet…

  1. Ook deze geestverwand doet mee.Tijdens de wedstrijden als mijn huisgenoot thuis is ga ik lekker fietsen in de polder.

  2. Eh,.. Theo en Hennie, en ook andere Geestverwanten, wij schrijven gewoon door hoor, en dat al bijna tien jaar. Je bent en blijft welkom op het Ministerie, ook nadat Gemert-Compostella geschiedenis is geworden.
    Projecten voor de toekomst zijn er legio, dus geneer je niet en deel de lol van Eten en Drinken en Andere Genoegens met ons.

    Groet, Ellen-Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *