Snel stoofpotje met kip

snel stoofpotje met kip

Wij zijn zondagavond thuisgekomen en natuurlijk was er toen bezoek; Het Kind en Andy, De Jongste Bediende en Marleen, De Keizer van Monera… Er was heel wat te praten na 2 1/2 week vakantie! Nog snel een paar wasjes gedraaid, een beetje opgeruimd en maandag weer aan het werk. Paul kocht bij ons vertrouwde adres een kilo prachtige asperges, wat ham bij de slager dus de maaltijd gisteren was prima. Alle roem over het eten op vakantie maar onze eigen Brabantse asperges blijven de beste!

Natuurlijk kochten we weer van alles en nog wat in de diverse winkels in Luxemburg, Frankrijk en België; een flinke voorraad pasta van de Cecco bijvoorbeeld. Mét handig bewaarblik voor de halve pakken die altijd rondslingeren.

bewaarblik

Gratis blik bij drie pakken! Maar we kochten ook linzen uit Puy, gedroogde Italiaanse Borlottibonen, Mogettes de Vendée (kleine gedroogde witte boontjes), drie soorten risottorijst, een paar kilo pastameel, een kilo Farine de Sarrasin en parelspelt (daarover later meer), verse boter uit België en dan natuurlijk nog een flink stuk kaas, een paar van die mooie Italiaanse worsten en niet te vergeten wat Luxemburgse witte wijn.

Een krat vol lekkere dingen maar er was vandaag eigenlijk niets om een snelle maaltijd te maken na het werk! Stom is dat, geen brood in huis, geen verse groenten, vergeten vlees of vis uit de diepvries te halen. Dus snel met Hond Max naar de plaatselijke super, maar eens kijken wat ze in huis hebben.

Mijn oog viel op biologische kippendijfilets (wat een woord, iets om te scabbelen!). Vreemd, nooit gezien, kipfilet dat kennen we; makkelijk voor noodsituaties, snel klaar, maar ook vrij smakeloos en saai. Ik besloot de kippendijfilets te kopen en er een stoofpotje mee te maken. Een mooie rode paprika erbij, een bos lente-uien wat rode peper, een wortel, een paar tomaatjes een citroen, een lepel kappertjes en wat verse koriander. Een mooie stoofpot is dan snel gemaakt en, het moet gezegd worden, die kippendijfilets waren prima. Veel smakelijker dan zo stukje borstvlees. Erbij gewoon wat spaghetti. (een half pak voor twee personen, de rest kan ik mooi bewaren in dat blik!)

Een kopje espresso toe, we zijn weer helemaal thuis!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *