De lange weg naar Santiago de Compostella, rustdag…

Asquins/Vezelay

20-04-2014. Rondje om de basiliek, Vezelay.

Het kwam zo: de wandelaars werden deze ochtend keurig vanaf het logeeradres in Mailly-du-Chateau teruggereden naar Vezelay. Daar namen Ine, Hanneke en Greetje rond 10.00 uur afscheid van wandelaars, ze vertrokken huiswaarts. En aangezien Ans en Jan het aan hun pelgrimsstatus verplicht meenden te zijn, pikten ze nog wat mee van het Paasfeest in en om de basiliek.

Al met al was het te laat geworden om nog een flink end te lopen. Slaapplaats regelen bleek mogelijk te zijn in de buurt van Vezelay. Het kwam dan ook wel goed uit om deze Eerste Paasdag de status van Rustdag te geven. In alle eenvoud werd de lunch gebruikt. De nieuwe kaart, het vervolg van de route vanaf Vezelay, kon op het gemak worden bestudeerd, de trajecten uitgezet en de lengte van de komende wandelingen berekend. Tot 16.00 uur zwierven Ans en Jan in en om Vezelay, pas daarna konden ze terecht op het logeeradres, een accomodatie met 40 bedden. Zelf potje koken. Dat wordt weer goed gevulde soep schrijft Ans.

Had ik voorzien dat Ans en Jan deze dag in Vezelay zouden blijven, ik was graag hun virtuele gids en gastheer geweest. Ik had ze de verborgen Romaanse beeldjes (waaronder een middeleeuws druivenplukkertje) laten zien in de basiliek. We zouden het kleine maar wonderschone Musée Zervos bezoeken en er de Moderne Klassieken bekijken: Picasso, Miro, Leger, Calder. Voorts leidde ik hen een paar kilometer buiten het stadje, naar een brouwerij. Maar goed, dat kwam er dus niet van… Ach, Ans en Jan zullen zichzelf vermaakt hebben, daar ben ik wel gerust op.vakantie zomer 2013 Asquins

© paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen. En voor het overzichtskaartje van Sas: klik op de link hieronder.

<iframe src=”https://mapsengine.google.com/map/embed?mid=zdjs6EO5tq8A.klZPafK3sUQo” width=”640″ height=”480″></iframe>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *