In Flanders Fields…

Poppy bier

Hoogst actueel lijkt de foto, nu er dit jaar overal aandacht wordt geschonken aan het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ach lezer, daar zul je nog vaak en veel van horen, mogelijk tot vervelens toe.

Voor mij evenwel is al die publiciteit over de Grote Oorlog een goudmijn, ik interesseerde me al een eeuwigheid voor de catastrofe.  Elke dag weer kom ik in de kranten, maar vooral toch op internet voor mij nieuwe zaken tegen. Dingen die ik nog niet wist, aanvullingen op gegevens die me wel bekend waren.

Dat bier heeft niks van doen met de herdenkingen van dit jaar, het bestond al een tijdje. Ik dronk het en was er tevreden mee. Al herinner ik me wel dat de gegevens op internet niet overeenkwamen met mijn bevindingen. Verder weet ik er weinig meer van. Aantekeningen van destijds kwijt, je kent dat wel van mij…

Schiet me nog wat te binnen, ik laat het je weten.

De naam van het bier is overigens een directe verwijzing naar het oorlogsgedicht van John McCrea: In Flanders Fields the Poppys blow… (In Vlaanderens Velden bloeien de Klaprozen…) McCrea schreef de definitieve versie op 8 december 1915.

De brouwers van het bier heten (Brasserie) De Clerck. De brouwerij is gevestigd in Frans Vlaanderen. Geloof me, al zijn het Fransen, ze zijn óók Vlaams

© paul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *